Fyrrekoglen > Praktisk info

Praktisk info

Alarm, Politi, Lægevagt 1813
Alarm: Ring 1-1-2
Bornholms Politi: 56 90 14 48 eller 1-1-4 --- http://www.politi.dk/bornholm
El-forsyning: Østkraft døgnvagt 56 93 09 30
Tandlægevagt: http://www.tandlægevagten.dk/
-     Kontakt 1813  – lørdage, søndage og helligdage kl. 10.00 – 10.30 på tel. 21174147
Akut-telefon: 1813 - Akutmodtagelse Bornholms Hospital, Ullasvej 10, 3700 Rønne

Ankomst - afrejse:
Lejemålet starter altid på ankomstdagen kl.15:00 og slutter på afrejsedagen senest kl. 10:30.
Ved afrejse foretages rengøring som beskrevet under Rengøring. Aflæs elmåleren, beregn differencen og læg pengene i kuverten. Denne kan I lade ligge på spisebordet eller smide den i postkassen foran huset. Luk og lås alle vinduer og døre og læg nøgle i postkassen.
Lad bare køleskabet og vandvarmeren være tændt ved afrejse. Så er der klar til de næste gæster.

Blomster:
Der er lidt krukker med blomster på terrassen. Vi vil sætte pris på, hvis I vander dem af og til.

Brandfare:
Sommerhuset og naturgrunden med græs, lyng og træer er i tørre perioder særligt udsat for brandfare. Vi beder derfor om, at der udvises den største forsigtighed i forbindelse med omgang med åben ild, levende lys, aske fra brændeovn og havegrill. Brug gerne askespanden i depotrummet. På terrassehegnet er der opsat en branddasker.

Brændeovn:
Brændeovnen må naturligvis benyttes. Der er tørt brænde i brændeskuret. (20 kr. pr. kurv).

El-afregning:
Husk at aflæse måler ved ankomst og afrejse. Måleren sidder ved siden af hoveddøren. Forbruget afregnes med 2,50 kr. på KWh. + evt. brænde. Pengene skal betales kontant i en særskilt kuvert.

Grill:
Der er to grill i legehuset til fri afbenyttelse. Vis venligst hensyn over for de næste gæster ved at rengøre grill-ristene efter brug. Der er en grillbørste ved grillen.

Gæstebog:
Vi håber, at vore gæster vil skrive en hilsen i gæstebogen. Heri kan I også skrive tips og anbefalinger udflugtsmål, spisesteder m.m.

Gulvvarme:
Der er gulvvarme i badeværelset. Kontakten sidder i ved fodpanelet i gangen ind til badeværelset. Det kan tage mellem 5-6 timer eller mere før varmen i gulvet kan føles.

Internet:
I hjørnet ved tv’et er der tilsluttet en router, der gør det muligt at benytte internettet - enten i form af en kabelforbindelse (LAN-forbindelse) eller at benytte det trådløse netværk. Lad computeren søge efter tilgængelige trådløse netværk - hvorefter I skal indtaste en adgangskode, når I vil tilslutte. Koden hænger på opslagstavlen – hæng den venligst tilbage.
Det trådløse netværk kan naturligvis også benyttes til smartphones og tablets.
Bemærk at router skal have strøm fra stikkontakten bag fladskærmen. Undlad at slukke for denne kontakt. Har kontakten har været slukket, går det nogle minutter, før routeren og tv-signalet er klar. Hvis det tager længere tid, så prøv at slukke tv-boksen i tv-reolen på den lille sorte knap bag på, og tænd igen – det løser oftest problemet. Lad bare router være tændt ved afrejse - eller genstart router.

Kontakt:
Vi træffes almindeligvis på vores mobiltelefoner, men der kan være perioder, hvor vi i forbindelse med vort arbejde ikke kan tage telefonen. Indtal evt. en besked, og vi vil ringe jer op.
Leif Jacobsen: 29 26 42 56 - Ole Jønsson: 29 25 39 88.

Myrer:
Vi slås lidt med myrer i visse perioder. Vi har sprøjtet godt og grundigt, men de små bæster er stædige. Vi har købt et antal myrelokkedåser, som er i depotrummet. Dem er I velkomne til at benytte. Er der behov for flere, så køb endelig og modregn med strømafregningen.
VEND
Nøgler:
Ved afrejse låses døren, og den tilsendte nøgle smides i postkassen ved hoveddøren. Der er et ekstra sæt nøgler i huset, der også giver adgang til en postkasse ved T-krydset.

Post:
Der leveres ikke post ved huset postkasse - den er kun til internt brug. Men der leveres post i postkasserne ved siden af T-krydset. Her er der ugentligt aktuelle turistbrochurer og tilbudsaviser.

Rengøring:
Lejer er forpligtet til at foretage slutrengøring af alle rum og værelser. Det indebærer også rengøring af ovn, grill, køleskab, fryser, rengøring af al sanitet i både køkken og badeværelse (håndvask, toilet og brusekabine). Desuden vaskes gulv i køkken/stue, badeværelse og gangarealet. Der er rengørings-artikler i depotrummet. Gulve med klinker skal vaskes med opløst brun sæbe - trægulve med rent vand og hårdt opvredet klud.
Selv om I har købt en slutrengøring i forbindelse med bookingen skal I selv foretage følgende: Almindelig oprydning, vaske op, rengøring af komfur, ovn, køleskab, fryser, brændeovn og havegrill. Desuden skal de udendørs områder være opryddet og rengjorte.

Renovation:
Foran huset er der to stativer med affaldssække. De tømmes sædvanligvis mandag formiddag. Fyld aldrig mere i sækkene end den markerede linje. Der findes ekstra røde sække i depotrummet. Der findes en containerordning 1 km fra Fyrrekoglen (ved Pedersker stadion). Her er det muligt at komme af med flasker, husholdningsaffald, papir, pap mm.

Sauna:
I saunaen er der en udførlig vejledning i, hvordan saunaovnen betjenes.

Strøm:
Da vi er beliggende i et sommerhusområde, er der lidt begrænsning i strømforsyningen. Der er strøm nok til almindeligt forbrug, men der kan ske udfald, hvis strømforbruget er for stort dvs. hvis alle husholdningsmaskiner er i brug samtidig f.eks. komfur, opvaskemaskine, vaskemaskine, saunaovn, vandvarmer, gulvvarme osv. Især el-kogekanden er en stor strømforbruger, men ved fornuftigt brug burde der ikke være problemer. Der er ekstra sikringer ved el-tavlen i redskabsrummet (bag døren).

Tæger og skovflåter:
Bornholms natur er mangfoldig, og da vi har en stor bestand af råvildt, er der også mange tæger og skovflåter. De er bærere af mange bakterier og nogle kan medføre TBE og Borelia. Der er god grund til at kigge grundigt efter på kroppen efter et besøg i skoven, på stranden eller i højt græs. På opslagstavlen er et fortrinligt kort til fjernelse af tæger. Hold øje med såret. Hvis det bliver rødt og vokser i omfang – ring AKUT 1813 (lægevagten) for videre rådgivning,

TV:og internet:
Waoo leverer ikke kun hurtigt fiberbredbånd, men også tv. Det giver adgang til de gængse danske kanaler samt et lille udvalg svenske og tyske kanaler. Tænd for fjernsynet og Waoo-modtageren. Undgå at slukke for kontakten til tv og router, da det kan besværliggøre den efterfølgende opstart. Hvis tv-signalet ”fryser” så sluk for den lille kontakt bag på boxen – og tænd igen (langsom tilslutning). Hvis det ikke hjælper, så sluk for routeren og tænd igen (langsom tilslutning).

Vand:
Det almindelige brugsvand kommer fra et privatejet vandværk. Det er vand af meget høj drikkekvalitet, men det er også meget hårdt vand – altså kalkholdigt. Det kan medføre, at kaffemaskine og el-kedel skal afkalkes jævnligt. Et sådant afkalkningsmiddel findes i depotrummet. Det betyder også, at glas ikke må vaskes ved for høj temperatur i opvaskemaskinen, og at opvaskemaskinen med jævne mellemrum skal forsynes med salt og afspændingsmiddel. Maskinen viser med røde lamper, når der skal fyldes på. Der er både salt og afspændingsmiddel i depotrummet.

Vandvarmer:
Temperaturen på det varme vand reguleres på vandvarmeren på badeværelset. Den har begrænset kapacitet, men efter et bad er der varmt vand igen efter ca. 10 minutter. Skru ikke temperaturen højere op end angivet ved mærket, da det vil øge tilkalkningen af varmelegemet betydeligt.

Varmepumpe/aircondition:
I reol-skabet er der en udførlig vejledning i brugen af varmepumpen. Den er sat til at varme, og den er perfekt til at lune på en kølig aften eller morgen. Men den kan altså også bruges til at køle. Læs vejledningen. Under brug er det vigtigt, at alle døre og vinduer er lukket - ellers er der bare tale om spild af strøm og energi.

Undermenu

Design By Dotcomwebdesign.com Powered By CMSimple

Fyrrekoglen- sommerhus på bornholm